Το Κτήμα λᾶας έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη αρχαία ομηρική λέξη που σημαίνει «λίθος». Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, δημιούργησαν τη Λάα, την πιο αξιόλογη απ’ όλες τις προϊστορικές πόλεις της Λακωνίας, ρίχνοντας πίσω τους λίθους. Το Κτήμα, έλκει το όνομά του δίνοντας έμφαση στην πέτρα ως ένα από τα κύρια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Η αγάπη για τη Φύση & την Τέχνη

Οι εμπνευστές του Κτήματος δημιούργησαν στην Παιανία έναν ευχάριστο – σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που ξεπερνά όλα όσα ξέρατε σχετικά με τους συνηθισμένους χώρους δεξιώσεων. Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος, ξεκίνησαν τη διαμόρφωση του χώρου με βασικό γνώμονα την αγάπη για τη φύση, τον σεβασμό στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την παραδοσιακή αισθητική. Αν προσθέσουμε την τόσο ιδιαίτερη καλλιτεχνική πινελιά που δίνει τη σφραγίδα της στα πάντα, έχουμε ως αποτέλεσμα έναν παραμυθένιο χώρο, ιδανικό να στεγάσει μοναδικά τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας.

Τα φυσικά υλικά

Προσωπικός χρόνος, κόπος, μεράκι και ευαισθησία είναι οι λέξεις κλειδιά που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο Κτήμα. Τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν στις κατασκευές είναι όλα καστανιά από το Άγιο Όρος. Οι πέτρες προέρχονται από τον φυσικό χώρο του κτήματος. Για τα πλακόστρωτα χρησιμοποιήθηκαν πλάκες από την Καστάνιτσα Αρκαδίας, ενώ οι πλάκες γύρω από την πισίνα προέρχονται από παραδοσιακό καμίνι της Ζακύνθου. Φυσικά όλα τα χρώματα είναι οικολογικά. Επιπλέον, έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα του βιοκλιματικού σχεδιασμού χώρων, όσον αφορά σε θέρμανση, ψύξη και φωτισμό. Τους χώρους των δεξιώσεων περιβάλλουν αμπελώνες, διάφορα είδη οπωροφόρων δένδρων και όλα τα φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Το Κτήμα

Πέρα από την απόλαυση των τριών διαφορετικών επιπέδων στα οποία εκτείνεται το κτήμα, ακολουθώντας τα πλακόστρωτα δρομάκια μπορείτε να δείτε τους αμπελώνες, τα περιβόλια και να χαλαρώσετε κοντά στην παραδεισένια φύση. Ταυτόχρονα, θα απολαμβάνετε το μεγάλο ατού του Κτήματος Λᾶας: την εκθαμβωτική και απρόσκοπτη θέα προς την Παιανία, το Μαρκόπουλο, την πεδιάδα των Μεσογείων, το Αεροδρόμιο και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η ονειρική τοποθεσία, η μαγευτική, απεριόριστη θέα, οι όμορφες γωνιές του κτήματος, η διαφορετική, οικολογική του προσέγγιση και η άμεση επαφή με τη φύση, σας ταξιδεύουν νοσταλγικά πίσω στον χρόνο. Αν επιθυμείτε οι ωραιότερες στιγμές της ζωής σας να φιλοξενηθούν σ’ ένα χώρο που αποπνέει την αύρα της αγάπης, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το Κτήμα λᾶας.